коса
Евтини самолетни билети

Още от Древността дългата и гъста мъжка коса е символ на мъжественост, красота, свобода, сила и власт. В днешно време критериите доста са се изменили, но хубавата коса си остава неразделна част от мъжкия чар.

Колкото и невероятно да ви се струва, косата и нейното състояние е сред основните мъжки проблеми. И въпреки че голяма част от представителите на силния пол го играят непукисти по темата, бас ловим, че неведнъж са се ровили из женските форуми, разкриващи тайните на хубавата, гъста коса.

Няма защо да ровите повече и то на места, където не ви е работата. Постарахме се да синтезираме задължителните неща, които трябва да знаете, ако сте с фина или оредяваща коса, допитвайки се до най-добрите професионалисти в сферата.


фризьор

1. Правете разлика между фина и оредяваща коса

При фината коса самите косми са тънки, което я кара да изглежда рядка и безжизнена. Оредяващата коса всъщност описва ситуацията, при която губите от косата си. Ако това се случва само в определени участъци от главата или е прецедент в рода ви, се консултирайте с лекар.

2. Спрете да миете главата си с евтини продукти.

Леснодостъпните и евтини продукти често са пълни с химикали и могат да нанесат огромни вреди върху скалпа ви. Елиминирайте балсама за коса, ако използвате такъв, защото той може да отежнява косата ви.


3. Уверете се, че прическата ви отговаря на състоянието на косата ви.

Много мъже ходят с къси прически, за да избегнат поддръжката. Но това може само да ускори процеса по оплешивяване. Най-добрата дължина е между 7 и 12 сантиметра, което естествено изисква поддръжка, но минимална.

4. Използвайте подходящите за вас продукти.

Процесът по намирането им е дълъг и съпроводен с много проби и грешки. Но няма как сред изобилието от продукти да не съществува нито един, подходящ точно за вашата коса. Консултирайте се с продавачите или с фризьора си.

5. Използвайте сешоар.

Ако обичате да стилизирате косата си, правете го със сешоар. Не нанасяйте прекалено много стилизиращи продукти, защото те само ще утежнят косата ви и след време ще се отразят на нейното състояние.Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.